Újabb Șoșoacă-botrány a szenátusban: a segélyhívó számot hívta, mert nem engedték be az ülésre

A 112-es egységes segélyhívó számon kért segítséget a botrányairól elhíresült Diana Șoșoacă szenátor, amiért nem engedték be a felsőház jogi szakbizottságának ülésére.

A Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) listáin a parlamentbe jutott, de utóbb a pártból kizárt, immár független szenátor végül erőszakkal behatolt a terembe, mire az ott tartózkodók távoztak, így az ülést felfüggesztették.

A szakbizottság nemzeti liberális párti (PNL-s) elnöke, Iulia Scântei azt monda, hogy Șoșoacă azért nem vehet részt a tanácskozáson, mert nem visel megfelelő védőmaszkot. A botrányhős szenátor ennek ellenére be akart menni, de a felsőház alkamazottai útját állták, Némi dulakodás után Șoșoacă felhívta a 112-es egységes segélyhívó számot, és azt mondta, hogy bántalmazták, sőt törvényellenes módon nem engedik, hogy részt vegyen a bizottság munkálataiban.

Parancsba adják, hogy megverjenek? Megsebesítették a lábamat! Felhívtam a 112-őt! Megváltoztatjátok az alkotmányt?!” – kiabálta többek között. Végül erőszakkal behatolt a terembe, mire az ott tartózkodók távoztak, így az ülést felfüggesztették.Diana Șoșoacă útját állták a szenátus alkalmazottai

A szenátus házbizottsága a múlt kedden továbbította a jogi bizottságnak a PNL felsőházi frakciójának igénylését, amelyben Diana Şoşoacă szenátor magatartásbeli kisiklásainak" megvizsgálását követelik.

A PNL szerint a szenátor az ülésszak elejétől ártalmas és szabályzatellenes magatartást" tanúsított, dacol minden törvényi előírással és a jóérzés szabályaival az ország legtekintélyesebb intézményében”. A panaszban felrótták Şoşoacának, hogy folyamatosan megszegi a járványügyi szabályokat, nem viseli a védőmaszkot a szenátus üléstermében, felszólalásaiban gyűlöletre uszít.

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?