Az AUR minden funkciójából felfüggesztik Diana Şoşoacă szenátort

A Románok Egyesítéséért Szövetség (AUR) minden olyan funkciójából felfüggeszti Diana Şoşoacă szenátort, amelyet az AUR felsőházi frakciójának tagjaként töltött be – jelentette be hétfőn Claudiu Târziu, a párt szenátusi frakcióvezetője.

Claudiu Târziu emlékeztette a plénumot, hogy az AUR kizárta soraiból Diana Şoşoacă szenátort, ami maga után vonja, hogy Şoşoacă többé nem lehet sem a visszaéléseket felderítő bizottság elnöke, sem a szenátus jogi bizottságának tagja. Az AUR a visszaéléseket felderítő bizottság élére Rodica Boancă, a jogi bizottság tagjai közé pedig Dorin Cristian Mate szenátort javasolja Diana Şoşoacă helyébe.

Diana Şoşoacă ezt követően úgy nyilatkozott, hogy a sajtóból értesült kizárásáról, és azt szabályzatellenesnek tartja. A szabályos eljárás alapján ugyanis előzetes figyelmeztetést kellett volna kapnia, majd esélyt arra, hogy a párt vezetősége előtt megvédje álláspontját. Mindez azonban nem történt meg – jelentette ki.

Claudiu Târziu azonban erre azzal felelt, hogy az eljárás törvényes menetét tiszteletben tartották, a szenátor asszonytól az AUR minden politikai bizalmat megvont, és nem áll Diana Şoşoacă rendelkezésére semmiféle mód a fellebbezésre.

(Címlapfotó forrása: Agerpres)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?