A jogi bizottság elé kerülnek Diana Şoşoacă „magatartásbeli kisiklásai”

Fotó: AgerpresA szenátus házbizottsága továbbította kedden a jogi bizottságnak a Nemzeti Liberális Párt (PNL) felsőházi frakciójának igénylését, amelyben Diana Şoşoacă szenátor "magatartásbeli kisiklásainak" megvizsgálását követelik.

Panaszában a PNL felrója, hogy a szenátor az ülésszak elejétől "ártalmas és szabályzatellenes magatartást" tanúsított. "Nem tolerálhatjuk tovább, hogy Diana Iovanovici-Şoşoacă dacoljon minden törvényi előírással és a jóérzés szabályaival az ország legtekintélyesebb intézményében, amelyben mi mindannyian - hozzá hasonlóan - a választópolgárok szavazata révén szereztünk tagságot. Az általa tanúsított magatartás a parlamenttel és a román állampolgárokkal szembeni súlyos sértésnek minősül" - áll a PNL szenátorai által benyújtott dokumentumban.

Alina Gorghiu liberális párti szenátor szerint a Szociáldemokrata Párt (PSD) törvényhozói tartózkodtak, amikor a házbizottság a panasznak a jogi bizottsághoz történő továbbításáról döntött. "Kár, hogy a PSD tartózkodásával bátorítja ezt a fajta magatartást" - fogalmazott.

A PNL felrója még Şoşoacának, hogy folyamatosan megszegi a járványügyi szabályokat, nem viseli a védőmaszkot a szenátus üléstermében, felszólalásaiban gyűlöletre uszít.

A szenátus házszabályának 207-es cikkelye értelmében az etikai normák megsértése esetén a következő szankciók alkalmazhatók: figyelmeztetés, rendre utasítás, felszólalási jog megvonása, a teremből való kiutasítás az ülés idejére és írásbeli megrovás.

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?