A hanyag útépítők miatt hullámzik a „Kolozs megyei Transzalpina”

A Fehér megyei Fehérvölgy (Albac) és a Kolozs megyei Bánffyhunyad közötti útszakaszt úgy aszfaltozták le, hogy hullámos maradt, hívja fel a figyelmet az ObservatorNews hírportál. Mint írják, amikor a sofőr ráfordul a nemrég felújított „Kolozs megyei Transzalpinára”, nem gyönyörködhet a csodás tájban, hiszen az útra kell koncentrálnia.

A munkálatokat a Romániai Autópályák és Országutak Országos Társaságának (CNADNR)  alárendeltségébe tartozó Utak és Hidak Regionális Igazgatóságának (DRDP) végezte. Az említett útszakasz 80 kilométer hosszú. A stiridecluj.ro hírportál úgy tudja, hogy az útépítők a régi aszfaltot felmarták, hogy az egyenetlenségeket eltávolítsák, majd gyorsan leaszfaltozták az egészet, a végeredmény azonban távol áll a tükörsimától, ráadásul az útfestés jól kiemeli az egyenetlenségeket.forrás: OservatorNews

A sofőrök panaszai nyomán a DRDP megígérte, hogy újraaszfaltozzák az útszakaszt. Az eddigi munkálatok 400 ezer euróba kerültek.

Az útvonal Fehérvölgyből indul és Bánffyhunyadig tart, 2016-ban aszfaltozták le először. A beruházás egyébként jól jött a környéken élők számára, mivel rengeteg turistát vonzott, csakhogy az aszfalt nagyon hamar tönkrement, mára pedig a félresikerült felújításról hírhedt az útszakasz.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?