Kezdődik Erdővidék úthálózatának teljes korszerűsítése

Egy hónapon belül elkezdődik a Hatodon keresztül vezető, Málnásfürdő- Mikóújfalu-Hatod-Nagybacon-Bibarcfalca, valamint a baróti terelőúton át az ágostonfalvi hídig tartó 33 kilométeres útszakasz teljes felújítása, tájékoztatott Tamás Sándor. A háromszéki tanácselnök elmondta, a 75 millió lejes munkálatot a megyei önkormányzat uniós és saját forrásból végzi.

A tanácselnök hozzátette: a koronavírus elleni küzdelem mellett is folytatják a beruházásokat, az erdővidéket átszelő út felújítását egy brassói cég végzi. Tamás Sándor elmondta, a munkálat nemcsak a 33 kilométer hosszú, alappal és több réteg aszfalttal borított utat jelent, hanem 15 híd felújítását, 29 kilométer földsánc kialakítását, 9 km betonozott sáncot, 6 km fémkorlát és 8 km járda kialakítását a településeken belül, valamint 117 átereszt és három vasúti átjáró korszerűsítését is magába foglalja.

A következő 3-4 évben teljes egészében megújul a térség úthálózata, ugyanis a hamarosan induló munkálatok mellett a Barót-Olasztelek-Vargyas-Hargita megye határa közötti utat is európai uniós alapokból építik újjá, ezáltal kinyitják Erdővidéket Brassó és Udvarhelyszék irányába. Kormányprogramból pedig az Ajta patakán áthaladó híd készül el, saját forrásból pedig a fennmaradó megyei utakat aszfaltozzák le, mindezt Erdővidék Modernizációs Programja keretében, mondta Tamás Sándor.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?