Csíkszeredában 2,8 millió lejt költöttek útjavításra

Mintegy  20 ezer négyzetméter egy-, vagy kétrétegű aszfaltot terítettek el Csíkszereda útjain az elmúlt hónapokban. A városban elvégzett útkarbantartási munkákról Korodi Attila polgármestere hétfőn terepszemle keretében tartott tájékoztatót.

Helyszíni szemle keretében, Csíkszereda csíkszentléleki kijáratánál tartott sajtótájékoztatót a Csíkszeredában zajló útkarbantartási munkák folyamatáról, az aszfaltozási tevékenységek eddigi eredményéről Korodi Attila polgármester és Bors Béla alpolgármester.

„Elmondhatjuk, hogy 20 ezer négyzetméter aszfaltréteg leterítésénél tartunk. Ez akkora léptékű beavatkozás, amekkora Csíkszeredában karbantartási munkálatokban soha nem volt. Tudatosan indítottuk el így ezt az évet, mert voltak és még mindig vannak olyan kritikus pontok, ahol elengedhetetlen az, hogy nagyobb horderejű beavatkozást eszközöljünk” – fogalmazta meg a polgármester.

A városvezető hozzátette: közel 1500 négyzetméteren alapozási munkákra is szükség volt, ezen kívül 70 darab csatornafedelet emeltek az utak szintjére, amely során új technológiát alkalmaztak. A javítások során nagy figyelmet szenteltek a járdákon való akadálymentes közlekedésre is, ennek keretében számos átkelőnél építették át és süllyesztették le a járdaszegélyeket. Kátyúzást is végeztek 2800 négyzetméteren, tudtuk meg.

Bors Béla alpolgármester a munka folytatásával kapcsolatosan kiemelte: látványos beavatkozás van folyamatban a Mérleg utcában, ahol a garázsbontások utáni tereprendezés zajlik, meg kellett oldani az esővíz-elvezetést is, a közvilágítást is felújítják, valamint 60 aszfaltozott parkolóhelyet is létesítenek.

A sajtótájékoztató helyszínével, a csíkszeredaiak által csak „dollárpiacként” emlegetett területtel kapcsolatban Korodi Attila elmondta: a térséget hamarosan átadják eredeti rendeltetésének és visszakerülnek a zöldség-gyümölcs árusítóhelyek. A központi zöldségpiachoz hasonló faházacskákat fognak oda telepíteni, tudtuk meg.

Az útfelújítási munka folytatásával kapcsolatban a polgármester megjegyezte: az időjárás függvényében tudják azokat beütemezni idénre, vagy eltolni jövő tavaszra. Újságírói kérdésre a városvezető elmondta: a karbantartási munkákat a város saját költségvetéséből fedezi, és mintegy 2,8 millió lejt különítettek el erre a célra.

(Borítókép: Farkas Endre)

Kapcsolódók

Kimaradt?