Javítják a megrongálódott utakat Csíkszeredában

A tavaszias időjárás lehetővé tette, hogy elkezdődjön Csíkszeredában az úthálózat javítása. A hidegaszfalttal való kátyúzás javában zajlik, és előkészítették a nagyobb léptékű beavatkozásokat is. A kivitelezések menetrendje a költségvetés függvényében módosulhat.

A polgármesteri hivatal szakirodája a helyszíni ellenőrzések és a lakossági bejelentések alapján 25 aszfaltozott utcát tartalmazó listát állított össze, ahol a meglyukadt útfelület miatt sürgető a mihamarabbi beavatkozás. A február végén elkezdett kátyúzás jelenleg is folyik, a hidegaszfalt tulajdonságai megengedik akár fagyos, de csapadékmentes időben is a bedolgozást.

Emellett készülnek a kavicsozott utcák javítására is: a listán 22 olyan utca szerepel, amely nem aszfaltozott, és ezeket akkor tudják javítani, amikor tartósan fagy- és csapadékmentessé válik az időjárás.

A legnagyobb „falatokat” ezúttal is a javításból történő aszfaltozások jelentik, amelyek nem azonosak a külön beruházásból megvalósuló útfelújításokkal. Tavaly nem sikerült leaszfaltozni a Mérleg utcai tömbházak belső udvarát, ezt a tervek szerint idén pótolják. A Pacsirta sétányon, korábban elbontott garázsok helyén két helyszínen folytatódik az aszfaltozás.

A legjelentősebb beavatkozás idén is a Hunyadi János utcában történik: ezúttal a Szentlélek utcai körforgalomtól a tűzoltóságig terjedő szakaszt javítják kétrétegű aszfalttal, és ha a költségvetés megengedi, a Szék útja felőli szakaszát is megjavítják, akárcsak az azzal párhuzamos Szentkirály utcát. Ugyancsak a költségvetés elfogadása után derül ki, hogy karbantartási alapokból felújítható lesz-e a Decemberi forradalom utca, amelynek javítása nagyban függ a szomszédos Octavian Goga sétány átfogó felújításának ütemétől is.

(Borítókép: Csíkszereda Polgármesteri Hivatala)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?