Hétfőtől két hónapig nem használhatják a kamionok a dél-erdélyi sztráda jelentős szakaszát

Május 10-én, hétfőn nekilátnak a 68A jelzésű országút (E673-as nemzetközi út) Marzsina (Temes megye) és Holgya (Hunyad megye) közötti szakasza felújítási munkálatainak, ezért a 7,5 tonnánál nagyobb gépjárművek július 10-ig nem használhatják az útszakaszt. Ez az A1-es (dél-erdélyi) autópálya forgalmát is érinti.

A felújítási munkálatok alá vont útszakasz pont az a rész, ami között még nem készült el az autópálya, ezért a gépjárművek – mindkét irányú fporgalomban – ezt az utat használják, a nagy terhelés miatt viszont tönkrement a burkolat. Az utóbbi hónapokban 10-14 ezer között váltakozott az itt áthaladó gépjárművek napi átlaga – írta sajtóközleményében a temesvári székhelyű regionális út- és hídépítő vállalat (DRDP).

A tervek szerint a Marzsina községhez tartozó Kossó és Kiskossó között teljes egészében újjáépítik az 1962–1967 között elkészült utat, Kiskossó és Holgya között pedig új aszfaltréteget öntenek, de mindenütt javításokat végeznek, ahol kátyúk, repedések jelentek meg. A munkálatok nappal zajlanak, de a forgalomirányító jelzőlámpák éjjel is működnek majd, úgyhogy csak sávonként felváltva lehet majd közlekedni.

A hétfőn életbe lépő, és két hónapig érvényben lévő korlátozás értelmében nem haladhatnak itt át a 7,5 tonnánál nagyobb járművek, kivételt csak a személyszállító autóbuszok és az élő állatokat számító kamionok jelentenek.

Începând cu data de 10 mai 2021, se restricționează circulaţia vehiculelor rutiere cu masa totală maximă autorizată mai...

Közzétette: DRDP Timişoara – 2021. május 6., csütörtök

A korlátozás hatálya alá eső teherautósofők a határtól (Nagylaktól) az ország belseje felé két kerülőút között választhatnak: Arad autópálya rangú körgyűrűjétől (A11) a 7-es országúton (DN7), a Maros völgyén át egészen Marosillye autópálya-felhajtójáig, vagy a bálinci sztrádakijárónál letérnek a lugosi autópályára (A6), majd Lugostól a 6-os országúton (DN6) folytatják az utat Karánsebes és Hátszeg érintésével a piskitelepi A1-es felhajtóig.

Az ország belseje felől Nyugatra tartó kamionok a marosillyei lehajtónál térnek majd a 7-es országútra (DN7), és folytathatják az utat Aradig, ahol az A11-es terelőúton visszajuthatnak az A1-es autópályára.

(A nyitókép illusztráció | Forrás: az útügy Facebook-oldala)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?