banner_Lby144CD_KUK_12_maszol-970_250.jpg
banner_JLt9ZURq_KUK_12_maszol-300_250.jpg

A Szilágyságba utazott tapasztalatszerző körútra a tusnádfürdői városvezetés

Az elmúlt hétvégén néhány tanácsossal és turisztikai cégek vezetőjével Varsolcra látogatott tapasztalatszerzés céljából Butyka Zsolt, Tusndáfürdő polgármestere.

Bréda Lajos, Varsolc polgármestere elmondta, a székelyföldi önkormányzati vezetőség szeretne fejleszteni, pályázatokat benyújtani, és mivel Szilágyság ilyen téren az élen jár, felkeresték településüket és Krasznát, ahol betekinthettek a helyi önkormányzat munkájába.

Varsolcon már működik az afterschool, most újítják fel az óvodát, az orvosi rendelőt, Krasznán is óvoda épül, mindez azt bizonyítja, hogy lehet fejleszteni és fejlődni, ha megvan a megfelelő háttér, a támogatottság – véli a varsolci polgármester.

„Minden esetben a helybéliek igényét kell szem előtt tartanunk, és az oktatási, valamint az egészségügyi intézményeket fejlesztenünk, mert erre van a legnagyobb szükség egy településen. Az infrastruktúra kiépítése arra ösztönzi a helyieket, hogy ne költözzenek el, itthon maradjanak, itt tervezzenek jövőt. Mindezeket nem lehet elérni helyi költségvetésből, csak pályázatok útján” – nyilatkozta portálunknak Bréda Lajos.Butyka Zsolt, Tusnádfürdő és Bréda Lajos, Varsolc polgármestere | Fotó: Varsolc Polgármesteri Hivatala

Tusnádfürdő polgármestere, Butyka Zsolt, elmondta, jó volt látni, hogy más települések milyen nagy iramban fejlődnek.

„Ezt szeretnénk mi is elérni: felzárkózni, fejlődni, hogy a külföldre ment fiataljainkat hazavonzzuk, és megteremtsük az itthon maradáshoz a megfelelő feltételeket. Számunkra is a legfontosabb a bölcsőde és az óvoda, ezek felújítására, építésére fektetünk hangsúlyt a jövőben, de az infrastruktúra fejlődése is fontos szempont, hiszen Tusnádfürdő turisztikai központ, és a település ezirányú jellegét meg szeretnénk tartani továbbra is. Remélem, az elkövetkezendőkben szoros együttműködés alakul ki a szilágysági település, Varsolc, és Tusnádfürdő között” – tette hozzá a polgármester.

Kapcsolódók

Kimaradt?