Szatmár megye tanácselnöke lett a Partiumi Önkormányzati Tanács vezetője

Megtartotta vezetőtanácsi választmányi ülését az RMDSZ Partiumi Önkormányzati Tanácsa, ahol a tagok Pataki Csabát, a Szatmár megyei tanács elnökét bízták meg azzal, hogy a következő négy évben ellássa az elnöki teendőket.

A Máramaros, Szatmár, Bihar, Szilágy, Arad és Temes megyéket tömörítő regionális szervezetet munkáját öttagú elnökség vezeti, melynek tagjai: Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere, Szilágyi Róbert, a Szilágy megyei yanács alelnöke, továbbá Nyakó József, Érmihályfalva, Ilyés Gyula, Vetés és Horváth Béla, Szalacs község polgármestere.

Pataki Csaba, a megyei tanács és a regionális önkormányzati tanács elnöke is egyben | Fotó: a politikus Facebook-oldala

„A regionális önkormányzati tanácsok nemcsak az RMDSZ, de az országos törvényhozás fontos fogaskerekei. Legfontosabb feladatunk a jövőre nézve az, hogy megkönnyítsük és felgyorsítsuk elsősorban az egymás közti kommunikációt, ezáltal elősegítve a helyi önkormányzatok munkáját” – fogalmazott Pataki Csaba megválasztott elnök a Szatmár megyei RMDSZ közleménye szerint.

A tanácselnök hozzátette, tudják, hogy az emberek kérdéseire, problémáira a helyi önkormányzatok tudnak a leghamarabb reagálni, de szükség van arra, hogy ezek a mindennapi kérdések rajtuk keresztül a lehető legyorsabban eljussanak Bukarestbe is. „Hiszen gyors és hatékony kommunikáció nélkül nem működhet megfelelően egy önkormányzat sem” – hangsúlyozta Pataki Csaba.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?