Ragadós a kaplonyi polgármester jó példája: ingyen kap építészeti tervet az önkormányzat

A fizetésének jelentős részét minden hónapban felajánló kaplonyi polgármester példája ragadós: egy építészmérnök ingyen készített el terveket az önkormányzatnak, hogy ezzel is segítse települése fejlesztését. 

Amint a Maszolnak adott interjújában Megyeri Tamás Róbert, a Szatmár megyei Kaplony község polgármestere elmondta, havi járandóságának egy jelentős részét minden hónapban felajánlja valamilyen nemes cél érdekében.

Megyeri Tamás Róbert polgármester az ingyen elkészített műszaki tervekkel | A szerző felvétele

Kezdeményezésre előbb megrökönyödést váltott ki a településen, sőt még kollégái körében is, de a frissen megválasztott vezető azt vallja, hogy bizonyítania kell: nem a fizetésért akart a község élére állni. Mindemellett Megyeri szerint a támogatása révén olyan ügyeket sikerül megvalósítani vagy előremozdítani, amelyekre nagy szükség van településen.

A kezdeményezésnek, bármennyire is furcsán fogadták eleinte az emberek, lett foganatja. Történt ugyanis, hogy felvetődött a kaplonyi községháza mögötti, leromlott állagú gazdasági épület felújításának és kibővítésének az ötlete. Ezt hallva a helyben élő ifj. Kind László építészmérnök települése megbecsülése, illetve lokálpatriotizmusa és segítő szándéka jegyéül ingyen készítette el a részletes terveket az önkormányzat számára.

A kaplonyi községháza

Megyeri Tamás Róbert polgármester elmondta, meglepte a felajánlás, ugyanakkor jólesett a község vezetőségének, hogy vannak ilyen tenni akaró emberek a településen. A vezetőtől ugyanakkor megtudtuk, műhely és garázs mellett a tervezett épületben lelne otthonra a község katasztrófaelhárító csapata is.

A megyei főépítészeti hivatallal való egyeztetés nyomán a községi vezetőség elvetette azt az ötletet, miszerint egy teljesen új épületet hozassanak létre, célszerűbbnek és ésszerűbbnek tűnik ugyanis a meglévő raktárépület felújítsa, kibővítése, továbbá mellé egy épületszárny létrehozása. Három különálló helyiség lenne, valamint négy fedett beálló rész a haszongépjárművek számára – ismertette a polgármester.

Az új épület látványterve | Fotó: polgármesteri hivatal

Az ingyenesen elkészített részletes terv alapján rövidesen kiszámolják, mégis mennyi pénzt fejében lehet elvégeztetni a szükséges beruházást, és ennek alapján hirdetik majd meg a tendert a megvalósításra. „A cél, hogy mihamarabb, még idén elkészüljön a megújult raktárépület” – nyomatékosította Megyeri Tamás Róbert.

Kapcsolódók

Kimaradt?