A Hargita megyei tanintézmények több mint 90 százalékában van jelenléti oktatás

A Hargita megyei oktatási intézmények több mint 90 százalékában jelenléti oktatással kezdődött a tevékenység hétfőn, miután az egészségügyi és oktatási minisztérium közös rendeltben tette lehetővé, hogy a három ezrelék alatti fertőzöttségi rátájú településeken a tanügyi alkalmazottak oltottságától függetlenül elindulhasson a tanítás.

A Hargita Megyei Főtanfelügyelőség által hétfőn közölt adatok szerint a 434 jogi személyiséggel rendelkező tanintézmény közül 397-ben várták hétfőn a diákokat, tehát az iskolák és óvodák 91,47 százalékában jelenléti oktatás zajlik. A megye 37 tanintézményében még mindig online tanrend szerint oktatnak.

Az elmúlt héten egyébként nőtt az alkalmazottak oltottsági aránya is: 61,58 százalékról 62,86 százalékra. Vannak azonban olyan tanintézmények is, ahol úgy indult el a jelenléti oktatás, hogy az alkalmazottak közül senki nincs beoltva: csíkbánkfalvi, székelyderzsi, gyergyószentmiklósi és gyergyóalfalvi óvodákról van szó.

Hargita megyében hétfőn 2,15 ezrelék volt a koronavírusos fertőzöttségi arány, 19 új megbetegedést jegyeztek és 303 embert nyilvánítottak gyógyultnak.

(A címlapkép illusztráció | Fotó: Kovászna Megye Tanácsa)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?