A Dunába vetette magát egy család, mert nem volt hol laknia

Két nő és egy férfi a Duna Borcea-ágába vetette magát Călăraşi-ban, mert nem volt hol lakniuk. Mindhármukat kihúzták a vízből, a férfi kórházba került, az anyját és a húgát viszont nem sikerült megmenteni, írja a Digi24.ro.

A három személyt a Călăraşi központjában található park közelében, a vízben vették észre a járókelők péntek délután, ekkor kértek segítséget, jelentette a Călăraşi megyei katasztrófavédelem (ISU). A helyszínre érkező mentősök a két nő esetében már csak a halál beálltát tudták megállapítani, a hipotermiás állapotban levő férfinak pedig első segélyt nyújtottak, majd a megyei kórház sürgősségi osztályára szállították.Fotó: marinbadea.ro

A helyi sajtó szerint a 77 éves nő, az 55 éves fia és 47 éves lánya évek óta az utcán éltek, és 2017-ben már volt egy öngyilkossági kísérletük, akkor tudatmódosító szerek hatása alatt szintén a Dunába vetették magukat. A sajtóértesülések szerint a család eredetileg egy garzonban lakott, de ez eladásra került a ki nem fizetett rezsiköltség miatt. Később szociális lakásba költöztek, de innen is kilakoltatták őket a tartozásaik miatt.

Ha úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 0754/800–808-as telefonszámot, vagy írjon a hallgatlak.lelkisegely@gmail.com e-mail-címre.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?