banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

A lakosság segítségét kérik a kéregetés és hajléktalanság felszámolásában Nagyváradon

A Nagyváradi Helyi Rendőrség ismét arra kéri a lakosságot, hogy támogassák a kéregetés visszaszorítását a bihari megyeszékhelyen. Amint felhívásukban írják, arra bátorítják az állampolgárokat, hogy tegyenek bejelentést, ha koldusokkal találkoznak.

A helyi rendőrség, a megyei szociális és gyermekvédelmi igazgatóság, valamint a nagyváradi szociális igazgatóság összefogása révén nemcsak a kéregetést, hanem a hajléktalanságot is felszámolnák Nagyváradon. A november 8-án indult kezdeményezésnek köszönhetően eddig 33 felnőtt korú, és nyolc kiskorú hajléktalant azonosítottak.Fotó: Nagyváradi Helyi Rendőrség

A kezdeményező intézmények a kereskedelmi egységek felé is felhívást intéztek, amelyben arra kérik az illetékeset, hogy ha kéregetők jelennek meg náluk, akkor az őrzővédő szolgálatok segítségével járjanak el megfelelően, és jelentsék őket a helyi rendőrségnél, az Oradea City Report alkalmazáson keresztül vagy a 0259/969-es számon.

„Felhívjuk a figyelmet, hogy ez a jelenség csak a nagyváradiak közreműködésével számolható fel, akiket arra bátorítunk, hogy azonnal jelezzék a helyi rendőrségnek, ha kéregetőkkel találkoznak” – írják közleményükben.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_3QCqSgiR_Artboard 2-100.jpg
banner_GPTpbb6w_970x250.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?