Bírságolással akarja elérni a váradi polgármesteri hivatal, hogy tisztább legyen a város

A Nagyváradi Helyi Rendőrség bevonásával igyekszik megzabolázni a szemetelőket a bihari megyeszékhely önkormányzata, amely azt kérte a rend helyi őreitől, hogy „végezzék a munkájukat” és büntessék meg a közösségi együttélés és a szemétgazdálkodás szabályait megszegő személyeket.

Erre Arina Moș alpolgármester szólította fel a helyi rendőrség képviselőit, számolt be a polgármesteri hivatal sajtóosztálya.

A Helyi Rendőrség nagyítója alatt a veszélyeztetett övezetek elnevezésű kampány keretében a tömbháznegyedekben található nyolcszáz szemétlerakó helyet felügyelik. Ezek közül száz gyűjtőpontnál rendszeresen problémát okoz a szemét elhelyezésének módja, ugyanis a polgárok nemcsak a kialakított zárt helyiségekben, hanem azok mellé is lerakják hulladékaikat, ami a szemétgazdálkodási szabályzat szerint tilos.

A polgármesteri hivatal közleménye szerint az illegális szemetelés egyik fő oka az, hogy sok háztartásnak nincsen érvényes szerződése a köztisztasági vállalattal, és illegálisan szabadulnak meg a szemetüktől.

A városházi közleményben arra is felhívják a váradiak figyelmét, ha észlelik, hogy valaki szabályellenesen helyezi el a szemetét, jelezzék a helyi rendőrségnek a 0529–969-es telefonszámon vagy jelentsék az Oradea City Report okostelefonos hibabejelentő alkalmazáson keresztül. A városháza emlékeztet, az illegális szemetelésért a városi hulladékgazdálkodási szabályzat értelmében ezer és kétezer lej közötti bírság szabható ki.

(Címlapkép: oradea.ro)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?