A 14 éves nagytalmácsi lány elrablását egy fiú szervezte meg, akivel a Facebookon ismerkedett meg

A nagytalmácsi (Tălmaciu) otthonából eltűnt 14 éves lány elrablását egy fiú szervezte meg, akivel a Facebookon ismerkedett meg; a fiú anyja is részt vett a lány elrablásában – közölték szerdán a nyomozást folytató ügyészek.

A Szeben megyei törvényszéki ügyészség közleménye értelmében a hétfőre virradó éjszaka négy férfi és egy nő hatolt be a lány nagytalmácsi otthonába. Mindannyian maszkot viseltek, és fejsze meg kard volt náluk. Bementek a szobába, ahol a lány az édesanyjával együtt aludt, akarata ellenére kivitték a házból és beültették egy kint várakozó autóba.

Fotó: Román Rendőrség

A nyomozás során kiderült, hogy korábban a lányt a roma hagyományoknak megfelelően a szülei eljegyeztették egy fiúval, akit nem kedvelt. A Facebookon megismert egy másik fiút, akivel megbeszélték, hogy felkeresi a szüleit és megkéri a kezét. A fiú azonban szülei támogatásával megszervezte a lány elrablását, de utóbbi nem tudott a tervről és nem adta a hozzájárulását ehhez. A négy feleki (Avrig) férfi, aki behatolt a házba, 6000 eurót kapott, és a fiú anyja is elkísérte őket –ismertették az eddigi információkat az ügyészek.

A rablásban részt vevő öt személyt előzetes letartóztatásba helyezték, és további öt személy ellen vizsgálódnak, akik a gyanú szerint tettestársként vagy felbujtóként vettek részt a lány elrablásában – derül ki az ügyészségi közleményből.

A 14 éves nagytalmácsi lányt hétfőn nagy erőkkel kereste a rendőrség, miután hajnali 3:55-kor bejelentést kaptak az 112-es segélyhívó számon arról, hogy Carolea Luminiţát négy maszkos férfi erőszakkal egy autóba tuszkolta, majd elhajtottak.

A gyermeket végül a Brassó megyei Sárkány (Şercaia) községhez tartozó Vád (Vad) településen találták meg hétfő délután egy házban.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?