FRISSÍTVE - Véres tömegverekedés Târgu Neamţ utcáin

FRISSÍTVE: Összecsapott csütörtök este Târgu Neamţ roma közösségének két csoportja a város egyik utcájában. A rendőrök figyelmeztető lövésekkel csillapították le a verekedőket. FRISSÍTÉS: Az összetűzés oka egy fiatal lány terhessége lehet.

A Neamţ megyei rendőrség szóvivője, Moşu Georgiana tájékoztatása szerint két roma család tagjai között robbant ki spontán konfliktus, amelynek oka egyelőre nem ismert. A két csoport kövekkel, botokkal felfegyverkezve csapott össze az utcán.

A szóvivő elmondta, a rendőrségi rohamosztagot is bevetették a tömegverekedés eloszlatására. Öt figyelmeztető lövés is eldördült, senki sem sérült meg. A rendőrség egyelőre vizsgálja a konfliktus okait, és zajlik a kezdeményezőinek az azonosítása.

FRISSÍTÉS: Az összetűzés oka egy fiatal lány terhessége. A lány szerint az apa a rivális roma család egyik tagja, az illető viszont tagadott, ez váltotta ki a lány családjának felháborodását. Az információt Târgu Neamţ polgármestere is megerősítette. A polgármester szerint a verekedést hamarabb is meg lehetett volna állítani, az erősítés azonban túl későn érkezett. A tömegverekedés után tíz személyt tartóztattak le. (Observator.tv)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?