Ők ültek fel a halálba rohanó Maros megyei kisbuszra

Videofelvételek készültek haláluk előtt néhány nappal a Maros megyei kisbusz magyarországi balesetének kilenc áldozatáról. Munka közben filmezték le őket a szlovéniai komlóültetvényen, ahonnan már nem tértek haza.

A Facebookra feltöltött felvételeket a Călin és Károly Lunca testvérpár nagybátyja, Iuliu Lunca készítette a telefonjával, a legutolsót május 19-én. A férfi nem a később balesetező kisbusszal, hanem személygépkocsival ment vissza Romániába, és néhány órával a Magyarországon bekövetkezett tragédia előtt már a dicsőszentmártoni otthonában tartózkodott.

Az Antena1 Iuliu Luncától megtudta: a Lunca testvéreket és Călin feleségét, Claudiát a hozzátartozóik arra kérték, hogy menjenek ők is haza személygépkocsival, mert erre lett volna lehetőségük. Ők azonban úgy döntöttek, hogy a többiekkel együtt a Petru Zălar vezette kisbusszal hagyják el Szlovéniát.

Mint ismert, ez végzetes döntés volt. A kisbusz kedd este Ceglédbercelnél egy kamionnal ütközött, és mindannyian életüket vesztették. A tragédiát a jármű sofőrje okozta, aki élőben közvetítette Facebook-oldalán a száguldásukat a 4-es főúton. A művelet közben előzni kezdett, és bizonyára nem figyelt az útra, mert közben olvasta az élő közvetítéséhez fűzött kommentárokat. A kisbusz óriási erővel csapódott neki egy szemből érkező teherautónak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?