Kilencen meghaltak: megrázó részletek a Maros megyei kisbusz balesetéről

FRISSÍTVE: A román sajtó értesülései szerint Mikefalvához és Balavásárhoz tartozó falvakból – Désfalváról és Egrestőről – származik a kedd délutáni magyarországi baleset kilenc Maros megyei áldozata: hét férfi és két nő. Összesen 35 gyerek maradt árván. A magyar hatóságok büntetőeljárás keretében vizsgálják a baleset körülményeit.

A Ceglédbercelnél kamionnal ütköző kisbusz utasai szlovéniai mezőgazdasági munkákról tértek haza. A tragédiát a jármű sofőrje okozta, aki élőben közvetítette Facebook-oldalán a száguldásukat a 4-es főúton. A művelet közben előzni kezdett, és bizonyára nem figyelt az útra, mert közben olvasta az élő közvetítéséhez fűzött kommentárokat. A kisbusz óriási erővel csapódott neki egy szemből érkező teherautónak.

A román sajtó információi szerint a sofőrt Petre Kalaunak hívják, dicsőszentmártoni, két gyermek apja. Állítólag korábban okozott már egy súlyos balesetet, amelynek nyomán egy 21 éves lány kómába került. Az áldozatok közt van egy házaspár is: Petrişor Mezei és a felesége, akik hét gyereket hagytak árván Egrestőn.

A kisbusz egy homokot szállító teherautóval ütközött össze frontálisan. A jármű annyira összepréselődött, hogy a kiérkező tűzoltók csak a kisbusz hátulján keresztül tudták megbontani feszítővágókkal a jármű karosszériáját, hogy ki tudják emelni az utasokat.

A bukaresti külügy szerdán megerősítette, hogy a kilenc áldozat román állampolgár. A tárca közlése szerint holttestüket a törvényszéki orvostani intézetbe vitték. Az áldozatok nagy számára való tekintettel a holttestek hazaszállításának a költségeit a minisztérium sürgősségi alapjából fedezik.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja a kilenc ember halálát okozó ceglédberceli baleset körülményeit - közölte a főkapitányság szerdán az MTI érdeklődésére. A közleményben az áll: a keddi közúti közlekedési balesetben kilenc ember vesztette életét, a jelenlegi adatok szerint mindannyian felnőtt korú román állampolgárok voltak. A szükséges igazságügyi szakértői vizsgálatok folyamatban vannak - tették hozzá.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?