Ünneprontó ítéletidő van Hargita megyében

Több településen áramkimaradást okozott a délután felerősödő szél és esőzés Hargita megye egyes – főként észak-keleti – részein. A megyére vonatkozóan sárga vészjelzés van érvényben, árvízveszélyre készülhetnek.

Cikkünk megjelenésének pillanatában már a megye jelentős részében zuhog az eső és erős széllökések vannak, dacára a délelőtti kellemes, tavaszias időjárásnak. Alina Ciobotariu, a Hargita Megyei Olt Készenléti Felügyelőség szóvivője arról tájékoztatott: délben Gyilkostó településen 206 háztartásban már nem volt áramszolgáltatás egy középfeszültségű hálózat és négy trafóállomás meghibásodása miatt.

A délutáni órákban Gyergyótölgyesen, illetve a hozzá tartozó Recefalván és Hágótőn, valamint Borszéken 220 háztartás maradt áramellátás nélkül. Itt tíz trafóállomás mondta fel a szolgálatot – ez esetben is az erős széllökések következtében.

Hétfő estig Hargita megyében a Maros, a Nagy-Küküllő és az Olt vízgyűjtő medencéjére sárga árvíz-figyelmeztetés van érvényben. A meteorológiai intézet ugyanakkor szintén sárga jelzést rendelt el erős szél, esőzés, hegyvidéken pedig havazás miatt.

Kapcsolódók

Kimaradt?