Ilyen idő lesz húsvéthétfőn

Április elsejétől lehűl az idő és Románia teljes területén felerősödik a szél, tájékoztatott az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM).

Vasárnap az ország keleti, északkeleti és központi részén 10-12 fokkal hűl le az idő szombathoz képest. A szél az ország teljes területén átlag 45-55 km/h sebességgel fúj, a hegyekben és az ország nyugati, központi és déli részén a 65-75 km/h-át is eléri.Az ég felhős lesz, mindenhol eső várható, a magasabban fekvő területeken a csapadék havas eső és hó formájában hull majd, így este és az éjszaka első felében hóréteg képződik, főleg a Keleti-Kárpátokban.

9 és 17 Celsius fok közötti csúcsértékek várhatók, a legalacsonyabb hőmérsékleti értékek pedig 0 és 7 fok között mozognak majd. Nő a légnyomás.

Húsvéthétfőn, április 2-án az ország legnagyobb részén szeles idő várható. Felhős lesz az ég, keleten rövid esők várhatóak, az ország többi részén csak elszigetelten, a hegyekben pedig vegyes csapadékra lehet számítani. A szél időnként felerősödhet, sebessége átlag  45-55 km/h lesz, az ország déli részén és a hegyekben a 60-70 km/h-t is elérheti. Az ország északnyugati részén 7, délkeleti részén 17 Celsius fok lesz a legmagasabb hőmérsékleti érték, a legalacsonyabb értékek -4 és 4 fok között mozognak. Estére köd, az ország északi és központi részén, illetve a dombvidéken zúzmara képződik.

Kedden az ország nyugati, központi és északi részén felmelegszik az idő, az ég változékony lesz, a szél enyhül, 10 és 20 Celsius fok közötti csúcshőmérsékleti értékek várhatóak, a legmelegebb a Nyugati-dombvidéken lesz. A hőmérsékleti minimumok -2 és 8 fok között mozognak majd, az alacsonyabb fekvésű területeken éjszaka köd várható.

Kapcsolódók

Kimaradt?