Alvilági figurák tartanak rémületben egy erdélyi kisvárost

Több napos kórházi ápolásra szorul egy borsabányai önkéntes hegyimentő, akit súlyosan bántalmazott a helyi alvilág egyik ismert alakja.

A 35 éves Sorin Apostol kedd este egy bárban üldögélt a barátaival. A lokálban megjelent Ilie Gherlan, a helyi alvilág „Fehér Agyar” néven ismert alakja, aki kezet fogott a bárpultnál üldögélő társaság tagjaival, majd odalépett a hegyimentőhöz. Néhány szót váltottak, majd hirtelen egy hatalmas ökölcsapást mért Apostol arcára.

Az önkéntes hegyimentő az eset után sürgősségre került. A helyi sajtónak elmondta, támadója azt hányta a szemére, hogy „a háta mögött kibeszélte”. Sorin Apostol utólag a Facebook-oldalán is beszámolt a történtekről. Mint írta, az incidens előtt néhány perccel egy idős nőn segített a társaival, aki a jeges járdán megcsúszott és eltörött a lába. Utána tértek be mindannyian a bárba, de nem alkoholt inni, hanem egy teára.

Szavai szerint életében nem emelt kezet senkire, mindig kerülte a konfliktusokat, a támadója pedig minden ok nélkül bántalmazta. Elfogadhatatlannak nevezte, hogy ilyesmi Borsabányán bárkivel is megtörténjen. „Azt szeretném, hogy gyermekeim egy csendes, civilizált városban nőjenek fel” – írta bejegyzésében.

Sorin Apostol bepanaszolta támadóját a rendőrségen.

Kapcsolódók

Kimaradt?