Közzétették a székelyudvarhelyi lövöldözős incidens felvételeit

Biztonsági kamera is rögzítette a Szőke László és Szígyártó Szabolcs közötti szombat hajnali incidenst. Az uh.ro által közzétett felvételekről kiderül: a székelyudvarhelyi alvilág ismert alakjának provokációjára az újságíró úgy reagált, mint akit láthatóan nem érdekelnek a kettejük közötti súlycsoportbeli különbségek.

Mint korábban írtuk, az Udvarhelyi Napilap főszerkesztője a gumilövedékes önvédelmi fegyverét is elővette, amikor Szígyártó Szabolcs a Mokka nevű szórakozóhelyen ütlegelni kezdte, és többször rálőtt támadójára. Utóbbi a kezén sebesült meg, néhány napra kórházba utalták. (Vasárnap Szőke László a Maszolnak adott interjúban mesélt a történtekről.)

Az uh.ro által közzétett egyik felvételen látható, amint a Mokkába érkező újságírót és kísérőjét Boldizsár (Cinciri) Béla fogadja (1.37-nél), Szígyártó Szabolcs kettejüket távolról, a bárpulttól nézi. Szőke a pulthoz indulna, de Boldizsár megállítja. Ekkor Szígyártó a poharából feléjük önt valamit, a folyadék mindkettejüket eltalálja. Ezután Szőke kezét felemelve odamegy a pultnál álló Szígyártóhoz, egy határozott mozdulattal kiüti a poharat a kezéből, egyszerre egymáshoz ütnek, majd Szőke bal kézzel még egyszer hozzáüt. Nem kellett volna, mert Szígyártó egy ütéssorozattal a földre küldte az újságírót.

A másik felvételen azt látjuk, hogy Szőke egy széken ülve pipázik, Szígyártó ráhajol, és jól láthatóan mond neki valamit. Az újságíró hirtelen a kijárat felé mutat, amire Szígyártó több ütéssel válaszol. Szőke a földre zuhan. Szígyártó távozna, de az újságíró feltápászkodik a földről, jól láthatóan a kabátja mögé nyúl (0.59-nél), és előveszi a fegyvert.

Szígyártó ekkor letiporja a földre, beszorítja a vaskerítés mellé. A földön fekvő Szőke ekkor a fegyvert többször is elsüti (1.10-nél) – ez úgy vehető ki a felvételen, hogy mellettük állók ijedten szétrebbennek, és villanások látszanak. Közbe végig mellettük van Boldizsár, aki végig fotózza a történteket. A biztonságiakat Szőke kísérője hívta ki telefonon, megérkezésük (3.50-nél) után Szígyártóék távoznak a helyszínről.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?