Ejtették a Tamás Sándor elleni vádat

Az ügyészség nem emel vádat Tamás Sándor háromszéki tanácselnök ellen, aki ellen két hete indult eljárás a háromszéki főfogyasztóvédő panasza nyomán.

Mint arról beszámoltunk, Mircea Diacon azt kérte feljelentésében, hogy „háborús bűnök és emberiesség ellen elkövetett népirtás nyilvános támogatása, illetve legionárius és demagóg eszmék nyilvános hirdetése” vádjával indítsanak eljárást Tamás Sándor ellen.

Mircea Diaconu azt sérelmezte, hogy a Kauflandos miccs-botrány kapcsán Tamás Sándor sajtótájékoztatón azt nyilatkozta: „A fogyasztóvédelem úgy működik, mint száz évvel ezelőtt Amerikában a Ku-Klux-Klán, állami segédlettel alkalmazza a kettős mércét és meg akarnak bélyegezni egy népcsoportot”. A háromszéki tanácselnök akkor azt is hozzátette, hogy különösen a háromszéki fogyasztóvédők vezetőjével, Mircea Diaconnal vannak gondok, mivel kettős mércét alkalmaz.

A fogyasztóvédő által megfogalmazott vádakat három hónaptól három évig terjedő börtönnel sújtja a törvény, mutatott rá Tamás Sándor, aki szerint az ügyészség természetes módon, vádemelés nélkül lezárta az ügyet, hiszen ez „nagyon erős vád volt”. Az ügyészség a vádejtés indoklásában ugyanakkor rámutat, hogy Tamás Sándor nyilatkozata nem minősíthető bűncselekménynek, de civil per tárgya lehet, hiszen az sértheti a fogyasztóvédelmi hivatalt vagy annak munkatársait. Mivel az ügyészség döntése 20 napon belül megfellebbezhető, Tamás Sándor arra számít, hogy Mircea Diacon él ezzel a lehetőséggel.

A háromszéki elöljáró leszögezte: a főfogyasztóvédő félreértelmezte kijelentését, hiszen szó nincs arról, hogy ő a Ku-Klux-Klán tevékenységét promoválta volna, hanem ellenkezőleg, azt mondta, hogy a fogyasztóvédelem úgy működik, mint egykor a Ku-Klux-Klán, és ez lényeges különbség.

Tamás Sándor úgy véli: Mircea Diacon előélete miatt alkalmatlan és méltatlan a Kovászna megyei Fogyasztóvédelem vezetésére, illetve köztisztség viselésére. Véleménye szerint azokkal van gond, akik öt lejt nem termeltek, de közpénzen megpróbálják megalázni a magyarokat és meg akarnak bélyegezni egy népcsoportot.

A háromszéki önkormányzat elnöke az ügy kapcsán kifejtette: „van az országban egy láthatatlan hatalom, amely tudatosan olyan embereket nevez ki kulcspozíciókba, akik visszafogják az alkotó energiákat. Ezt egyszer megfogalmazta Codrin Munteanu volt prefektus  is, aki azt mondta: az a feladatuk, hogy kézifékjei legyenek az önkormányzatoknak”.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?