Súlyos vádakkal indítottak eljárást Tamás Sándor ellen

 „Háborús bűnök és emberiség ellen elkövetett népirtás nyilvános támogatása, illetve legionárius és demagóg eszmék nyilvános hirdetése” vádjával indított eljárást az ügyészség Tamás Sándor ellen. Erről a háromszéki önkormányzat elnöke tájékoztatta portálunkat miután péntek délelőtt behívták őt a brassói ügyészségre, ahol ismertették a vádakat.

A bűnvádi eljárást Mircea Diacon, a Kovászna Megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal vezetője panasza nyomán indították, aki tavaly a fogyasztóvédők eljárását bírálta a Kauflandos miccs-botrány kapcsán. Ekkor Tamás Sándor sajtótájékoztatón azt nyilatkozta: „A fogyasztóvédelem úgy működik, mint száz évvel ezelőtt Amerikában a Ku Klux Klán, állami segédlettel alkalmazza a kettős mércét és meg akarnak bélyegezni egy népcsoportot”.

A háromszéki önkormányzat elnöke akkor azt is hozzátette, hogy különösen a háromszéki fogyasztóvédők vezetőjével, Mircea Diaconnal vannak gondok, mivel kettős mércét alkalmaz. Az érintett cégek vezetői azonban félnek ezekről nyíltan beszámolni, attól tartanak, hogy visszamegy és valamiért újra megbünteti őket.

Mircea Diacon az általa vezetett intézmény Ku Klux Klánhoz való hasonlítását sérelmezve tett feljelentést Tamás Sándor ellen, amelyben a fentebb említett súlyos vádakat fogalmazta meg. Tamás Sándor elmondta: a brassói ügyészek tudatták vele, hogy a háromszéki főfogyasztóvédő által emelet vádakat három hónaptól három évig terjedő börtönbüntetéssel és bizonyos jogok megvonásával sújtja a törvény, amennyiben azok beigazolódnak.

A háromszéki elöljáró leszögezte: a főfogyasztóvédő félreértelmezte kijelentését, hiszen szó nincs arról, hogy ő a Ku Klux Klán tevékenységét promoválta volna, hanem ellenkezőleg, azt mondta, hogy a fogyasztóvédelem úgy működik, mint egykor a Ku Klux Klán és ez lényeges különbség.

Tamás Sándor kifejtette: Mircea Diacon előélete miatt alkalmatlan és méltatlan a Kovászna megyei fogyasztóvédelem vezetésére, illetve köztisztség viselésére. Véleménye szerint azokkal van gond, akik öt lej érőt nem termeltek, de közpénzen megpróbálják megalázni a magyarokat és meg akarnak bélyegezni egy népcsoportot. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?