Húsz ezer lejjel támogatja a kormány a lupényi bányaomlás áldozatainak családját

Pénzügyi támogatást nyújt a kormány a lupényi bányaszerencsétlenségben elhunyt vájárok családjának, illetve a sérült bányásznak – nyilatkozta a kabinet szerdai ülésének elején Toma Petcu energiaügyi miniszter. 

A tárcavezető elmondta: az ülés napirendjén szereplő kormányhatározat értelmében a két elhunyt bányász családjának 20 000 lejt utal ki a kormány, a sérült bányász pedig 5 000 lejes támogatásban részesül. A miniszter hangsúlyozta, ezeket az összegeket a kollektív munkaszerződésben foglalt támogatásokon kívül kapják. Forrás: dcnews.ro

„Gondolok itt a 24 ágazati átlagbérnek megfelelő összegre, ami hozzávetőlegesen 77 000 lejt jelent az elhunyt bányászok esetében. Ugyanakkor a kollektív munkaszerződés világosan előírja, hogy a Vajdahunyadi Energetikai Komplexumnak alkalmaznia kell mindkettejük feleségét, akik jelenleg munkanélküliek” – tette hozzá. 

Toma Petcu ugyanakkor gratulált a mentési akcióban részt vevőknek, hangsúlyozva: keresik a megoldást, hogy megjutalmazzák őket. Az energiaügyi miniszter ugyanakkor részvétét fejezte ki az elhunyt bányászok családjának. 

Kapcsolódók

Kimaradt?