Ellentüntetők gyűltek össze az elnöki hivatalnál

A kormányt támogató tüntetők mintegy száztagú csoportja gyűlt össze vasárnap koradélután az elnöki hivatal bejárata előtt, hogy a Grindeanu-kabinetet bíráló Klaus Johannis jobboldali államfő ellen demonstráljon.

A többnyire nyugdíjasokból álló, az államfőt hazaárulónak nevező, és őt a kormányellenes tiltakozási hullám erkölcsi felelősének tartó csoport a Digi 24 hírtelevízió értesülése szerint Gabriela Firea, Bukarest főpolgármestere, illetve Lia Olguța Vasilescu munka- és családügyi miniszter felhívására vonult utcára.

Liviu Dragnea a kormány fő erejét alkotó Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke Facebook-bejegyzésben határolódott el az akciótól, miszerint a PSD semmilyen tüntetést nem rendez vasárnap és a közösségi portálokon terjedő felhívások nem a PSD-től származnak.

Előző nap Sorin Grindeanu kormányfő bejelentette: a kabinet vasárnapi rendkívüli ülésén hatálytalanítani fogja korábbi, a büntető törvénykönyvet (Btk.) és perrendtartást módosító sürgősségi rendeletét, amely ellen egész héten százezrek tüntettek az országban.

Kapcsolódók

Kimaradt?