Postán kapta a kábítószert egy háromszéki drogkereskedő

Kábítószer-csempészet miatt vettek őrizetbe egy háromszéki férfit. Sajátos módon szerezte be a drogot.

A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) közleménye szerint a Kovászna megyei ügyészek tetten érték Hajdú Rolandot, amint egy Németországból postán érkező kábítószer-szállítmányt vett át.

A DIICOT közleménye szerint az Interpolon keresztül, a németországi hatóságoktól kaptak értesítést arról, hogy a frankfurti repülőtéren feladó nélküli, azaz ismeretlen személyek Hajdú Roland nevére címeztek egy gyanús csomagot, amelynek vizsgálatakor kiderült, hogy amfetamint tartalmaz.

Az 56,45 gramm drogot tartalmazó csomagot továbbengedték, viszont a Kovászna megyei rendőrök átvételekor lecsaptak a címzettre. Mint kiderült, a háromszéki férfi összesen 214 gramm amfetamint rendelt egy internetes oldalról, ami postai küldeményként érkezett meg hozzá.

A háromszéki ügyészség hét helyszínen tartott házkutatást, amelynek során 270 gramm kannabiszt, 56,45 gramm amfetamint, számítógépes merevlemezeket és mobiltelefonokat foglaltak le és a DIICOT székhelyén hét személyt hallgattak ki.

Hajdú Rolandot csütörtökön 24 órás előzetes letartóztatásba helyezték, az ügyészek a gyanúsított 30 napos előzetes letartóztatását kérték a Kovászna Megyei Törvényszéktől. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?