Marihuána-ültetvényekre csapott le a DIICOT Hargita megyében

Öt marihuána-ültetvényt fedeztek fel a Tölgyesen, illetve Borszéken tartott házkutatásaik során a Hargita megyei rendőrök. Négy személy ellen indult eljárás drogkereskedés és kábítószerek birtoklása gyanújával.

A Hargita megyei rendőrség keddi tájékoztatása szerint a múlt hétvégén Tölgyesen négy helyszínen, Borszéken egy helyszínen tartottak házkutatást a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) ügyészeinek irányításával. Az eljárás során összesen 68 tő, egyenként 10-115 centiméteres magasságú cannabist foglaltak le. Az egyik helyszínen 12 szarvasagancsot is találtak a rendőrök.

A közlemény szerint három tölgyesi és egy borszéki, 21 és 41 közötti életkorú férfit gyanúsítanak marihuána-termesztéssel és drogkereskedéssel. A gyanú szerint az illetők 2015-től rendszeresen értékesítették a kábítószert 40 és 60 gramm közötti adagokban. A rendőrök hét személyről tudnak, akik vásároltak tőlük marihuánát.

A négy férfi közül kettőt 24 órára őrizetbe vettek, majd szabadon engedték őket, de bírósági felügyelet alatt maradnak. A másik két férfi szabadlábon védekezhet. A törvény szerint akár hét év börtönre is ítélhetik őket.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?