Újabb térfigyelő kamerákkal erősítik Háromszék közbiztonságát

Újabb térfigyelő kamerákkal növelik a közbiztonságot több háromszéki településen - jelentette be Tamás Sándor. A háromszéki önkormányzat elnöke elmondta, Kovászna megye országos szinten a legbiztonságosabbak közé tartozik annak ellenére, hogy tranzit-megyének számít, a Kökös és Ojtoz közti 11-es országúton naponta 15 ezer autó vonul át, emellett az elmúlt időszakban több problémát okoztak a lótolvajok is.

A háromszéki közgyűlés elnöke elmondta, a lakosság biztonságának növelése érdekében folyamatosan bővítik a stratégiai pontokat, forgalmas útak mentén és útkereszteződésekben telepített térfigyelőkamera-rendszert. Tamás Sándor emlékeztetett, hogy Háromszéken 2012 óta 11 községben 23 térfigyelő kamerát üzemeltek be, erre összesen 200 ezer lejt költöttek.

Mint ismert, többek között Kézdiszentléleken is több térfigyelő kamerát helyeztek el a mezei útak mentén és azon az útszakaszon, ahol 2014. augusztusában bekövetkezett baleset során egy 37 éves szovátai motoros életét vesztette, és a neki segíteni próbáló társát megverték és megkéselték.

Tamás Sándor szerint az elmúlt években a rendőrség visszajelzései igazolták, hogy a térfigyelő kamerák nagy segítséget jelentenek a bűnüldözésben, például a közúti balesetet okozó és a helyszínt elhagyó soförök beazonosításában.

Kovászna megye önkormányzata legutóbbi ülésén döntöttek arról, hogy mintegy 35.000 lejt költenek a térfigyelőkamera-rendszer bővítésére, így ilyen berendezéseket szerelenk fel Előpatak községben, Árapatakon és Hete fele vezető úton is, illetve Torján és Zágonban. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?