Egy kolozsvári magyar vállalkozót is kihallgatnak az ügyészek

Kolozsvár egyik legtehetősebb üzletemberét, Fodor Zsoltot kihallgatja a korrupcióellenes ügyészség (DNA), beidézése a Horváth Anna alpolgármester elleni bűnvádi eljáráshoz kapcsolódik – írja az evz.ro vádhatósági forrásokra hivatkozva.

Az ügyészeket állítólag az érdekli, hogy miként szerzett a vállalkozó építkezési engedélyt a polgármesteri hivataltól egy külvárosi lakóingatlanra és egy belvárosi vendéglőre. Utóbbi a Karolina téren működik, egy műemlék épületben, amelyet a kolozsváriak Mikes-palota néven ismernek.

Az evz.ro nem állítja, csak azt sugallja, hogy Fodor Zsolt lehet az a DNA által meg nem nevezett üzletember, aki az ügyészek szerint Horváth Annához fordult segítségért az építkezési engedélyek kibocsátásának felgyorsításáért. Ugyanakkor a lap azt állítja: a vállalkozó adományokkal támogatta RMDSZ kampányát.

Fodor Zsolt egy helyi portálnak megerősítette, hogy beidézte a DNA, de azt mondta, nem tudja, miért akarják kihallgatni az ügyészek. Ugyanakkor cáfolta, hogy valaha is támogatta volna adományokkal az RMDSZ-t.

Fodor Zsolt az Euros GSM és a Chic Ville nevű cégek tulajdonosa, az egyik leggazdagabb kolozsvári vállalkozó. Vagyonát 40 millió euróra becsülik. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?