Elhunytak is szerepelnek a marosvásárhelyi szavazólistán

Marosvásárhelyi olvasónk szavazáskor fedezte fel, hogy az öt éve elhunyt férje neve is a szavazásra jogosultak listáján szerepel. „Felháborodásomban odaírtam az aláírás helyére, hogy elhunyt. Erre a szavazóbiztos, egy hölgy nemtetszését fejezte ki. Mondtam neki, azért, mert az én férjem volt, és már öt éve nem él” – mesélte a Mszolnak Bölöni Zita.

Egy másik panaszt Mikházáról kaptuk, ahol mozgóurnát kértek egy 95 éves, szellemileg friss, ám járni nem tudó idős hölgyhöz. Ám a szavazókörzetben azzal utasították el az igénylést, hogy csak orvosi igazolással lehet azt kérni, másképp nem szállítják ki a mozgóurnát.

„Mi ezt nem tudtuk, ezt sehol nem közölték, a szavazókörzet előtt is annyi volt kiírva, hogy délután öt óráig kérhetjük a mozgóurnát” – fogalmazott a panaszos, aki idős nagynéjnén szeretett volna segíteni. „Még a pap is kiprédikálta, hogy mindenki menjen és éljen az állampolgári jogával, fontos, hogy itthon, hogy a megyében szavazzunk, fontos, hogy magyar vezetője legyen a megyei önkormányzatnak, és aki marosvásárhelyi illetőségű, az menjen Vásárhelyre és szavazzon” – tette hozzá.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?