A prefektúra hibájából nyomtattak túl kevés szavazólapot Maros megyének

A Maros megyei prefektúra nem a megyei választási iroda, hanem az országos választói névjegyzék adatai alapján rendelte meg a vasárnapi választások lebonyolításához szükséges szavazólapokat, ezért nyomtattatott kevesebbet a szükségesnél – írja az Agerpres.

Mint szombat este beszámoltunk róla, Maros megyében a választók számánál összesen 60 ezerrel kevesebb szavazólapot osztottak ki a körzeteknek. A hírügynökség a prefektúrából származó forrásoktól megtudta, hogy az országos választói névjegyzék szerint a szavazók száma 426 650 Maros megyében, míg a megyei választási iroda szerint ez a szám 483 744. Innen származik a 60 ezres különbség.

Szombat este a Maszolnak adott nyilatkozatában Lucian Goga prefektus azt állította, hogy vasárnap reggelig pótolják a hiányzó szavazólapokat valamennyi körzetben, de nem kívánt válaszolni arra a kérdésünkre, hogy mi a magyarázata a mulasztásnak. A prefektúra sajtóosztálya az Agerpresnek sem nyilatkozott erről, hanem a belügyminisztériumhoz irányította a hírügynökség munkatársát.

Lucian Goga ígérete ellenére Maros megyében továbbra is kevesebb szavazólap áll rendelkezésre a szükséges mennyiségnél. Az Agerpres információi szerint Marosvásárhelyen például a cédulák 2 százaléka hiányzik. A történtek miatt szombat este Soós Zoltán marosvásárhelyi független jelölt csalást emlegetett.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?