Csalásra gyanakszik, ezért a rendőrséghez fordult a Bihar megyei RMDSZ

A rendőrséghez fordult a Bihar megyei RMDSZ, mert csalásra gyanaksznak Köröstárkányban.

A Bihar megyei Köröstárkányhoz tartozó Kistárkányban 15 százalék fölött van az ideiglenes lakcímmel szavazók aránya, a választási részvétel kisebb falvakban 80 százalék körüli, míg a községközpontban a választók körülbelül 60 százaléka voksolt eddig – számolt be a Maszolnak Szabó Ödön.

A Bihar megyei RMDSZ ügyvezető elnöke szerint feltűnő, hogy a kisebb falvakban az ideiglenes lakcímmel rendelkezők aránya három-négyszerese a jóval nagyobb községközponténak. Az RMDSZ a megyei rendőrséghez fordult az ügyben, mert ahol már 15-20 százalékot közelíti az ideiglenes lakcímmel szavazók aránya, felmerülhet a csalás gyanúja. „Lehet, hogy az eredményt akarják ily módon befolyásolni azok, akik nem kampányprogrammal készültek a helyhatósági választásra” – fogalmazott az ügyvezető elnök.

„Köröstárkány lakói csattanós választ akkor adhatnak a jelenségre, ha elmennek szavazni” – mondta Szabó Ödön, hozzátéve: azért a rendőrséghez fordultak, mert a választási iroda a választás menetét felügyeli, ám ebben az esetben az a kérdéses, hogy az ideiglenes lakcímmel rendelkezők ott hajtják-e álomra a fejüket vasárnap este, ahol bejelentett lakcímük van.

Mint korábban írtuk, a magyar többségű Köröstárkányban jelenleg román polgármestere van, akit a választásokon az EMNP támogat az RMDSZ-es jelölt ellenében. 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?