Beszerelték a tisztítóberendezést a vásárhelyi kombinátba, mégis ontja magából a füstöt

Öt hónap munka után beszerelték azt a tisztítóberendezést a marosvásárhelyi vegyi kombinátba, amely megakadályozza a termelés során keletkező gázok levegőbe jutását – tájékoztatott a vegyipari kombinát sajtóosztálya.

Az Azomureș sajtószóvivője, Ovidiu Maior arról számolt be a marosvásárhelyi szerkesztőségekbe küldött közleményében, hogy a körülbelül négymillió eurós értékű beruházás végére értek, amely megvalósítása öt hónapot vett fel, és amelyet a kanadai Lavalin cég projektje alapján végzett el több romániai vállalat: a Comoserv, Moldocor, Actemium és Emerson.

Egy másik berendezés felszerelése folyamatban van, amelyet az ígéretek szerint hamarosan be is üzemelnek. Ennek értéke hozzávetőlegesen 4,5 millió euró.

A beruházásokról a kombinát értesítette a környezetvédelmi őrséget és felügyeletet is – számolnak be a közleményben. Az új berendezések üzembe állításával valamennyi, az európai szabályoknak megfelelő befektetés lassan a végéhez ér.

Az Azomureș környezetkímélő beruházásai ellenére a vegyipari kombinát környékén elhaladók közül sokan vastag füstfelhőről és kellemetlen szagokról számoltak be kedden is. 

Kapcsolódók

Kimaradt?