A Facebook sztárja lett egy sztorizgató Brassó megyei rendőr

Néhány nap alatt rendkívüli népszerű lett Facebookon a Brassó megyei forgalmi rendőrség egyik alkalmazottja. Marian Godina a rendőrök körében ritkán megnyilvánuló tulajdonsággal, a humorérzékével vált szimpatikussá a közösségi médiában.

A fiatal rendőr a járőrözései közben tapasztalt különös esetekről számolt be Facebook-oldala követőinek, akiknek száma napról napra nőtt, és szerdára meghaladta a tízezret. Olvasmányos, öniróniával fűszerezett történeteket írt például ittas autósok igazoltatásáról, kirívóan viselkedő sofőrökről. (Történeteiből itt olvashat el néhányat román nyelven.)

Híre a központi sajtóba is eljutott, több bukaresti lap és portál is cikkezett róla. Facebook-oldala azonban csütörtökre váratlanul elérhetetlenné vált. Erre reagálva többen online petíciót fogalmaztak meg, amelyben azt kérik, hogy Godinát nevezzék ki a Brassói megyei rendőrég szóvivőjévé.

A petíció aláírói szerint a rendőrt a képességei feljogosítják arra, hogy a sajtóval való kapcsolattartásért feleljen: kiválóan kommunikál, írásban is közérthetően, tömören fejezi ki magát, „barátságos, spontán, empatikus”, és nem utolsó sorban modern kommunikációs eszközöket (Facebook) használ.

A Brassó megyei rendőrséget több lap is megkereste már azzal a kérdéssel, hogy utasította-e Marian Godinát a Facebook-oldala bezárására, de egyelőre nem kaptak választ.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?