Kelemen: Ponta a kampány után szégyellni fogja magát

„Ezt a kijelentését Victor Ponta a kampány után bizonyára szégyellni fogja” – kommentálta a maszol.ro kérdésére Kelemen Hunor a miniszterelnöknek azt a nyilatkozatát, miszerint a liberális Ovidiu Silaghi indítása szociáldemokrata színekben Szatmár megye 2-es számú képviselői kerületében az egyetlen megoldás az RMDSZ jelöltjének legyőzésére.

A szövetségi elnök csütörtöki, kolozsvári sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: Victor Ponta kijelentése „butaság”, és nem erősíti a koalíció kohézióját. „Írjuk ezt a választási kampány számlájára” – tette hozzá. Megjegyezte: meggyőződése szerint a Szatmár megyei választók is tudják már, hogy csupán az RMDSZ elleni kampánnyal nem lesz jobb az emberek sorsa.

Emlékeztetett arra, hogy két éve az akkori Szociál-liberális Szövetségnek (USL) bevallott célja volt az RMDSZ kiszorítása a Szatmár megyei önkormányzatokból. „Ám az emberek azóta visszasírják a magyar önkormányzati vezetőket, Csehi Árpád megyei tanácselnököt, Ilyés Gyula szatmárnémeti polgármestert” – fogalmazott a szövetségi elnök.

Kelemen Hunor szerint a 2-es számú választókerület nehezen megnyerhető körzet, mert a magyar lakosság aránya csak 30 százalék, ám szerinte Victor Ponta szavai akár mobilizálhatják is a magyar választókat és hozzásegíthetik az RMDSZ jelöltjét, Nagy Szabolcsot a győzelemhez.

Kapcsolódók

Kimaradt?