Nagyon haragszik Victor Pontára a Szatmár megyei RMDSZ

Ovidiu Silaghit, az ellenzéki Nemzeti Liberális Párt (PNL) országos alelnökét, a PNL Szatmár megyei szervezetének elnökét indítja a május 25-i időközi választásokon Szatmár megyében a Szociáldemokrata Párt (PSD) köré tömörülő baloldali szövetség. A leköszönő európai parlamenti képviselő ezért beiratkozik a PSD-be.

Erről a szociáldemokraták helyi és országos vezetői vasárnap, az Avasban tartott juhászünnepen, a Simbrán állapodtak meg Ovidiu Silaghival. A rendezvényen jelen volt Victor Ponta miniszterelnök is, aki üdvözölte az egyezséget. A kormányfő úgy fogalmazott: ez az egyetlen megoldás az RMDSZ képviselőjelöltjének legyőzésére.

Az RMDSZ jelöltje, Nagy Szabolcs esélyes lett volna a Szatmár megyei 2-es számú választókerület képviselői mandátumának elnyerésére, az időközi választásokon ugyanis az egyszerű többség elegendő a győzelemhez. Silaghi indításával azonban a PSD várhatóan a liberálisok szavazatait is megkapja, így nem oszlanak meg annyira a román voksok.

„Szomorú és egyben megdöbbentő, hogy az ország vezető politikusa ilyesmire ragadtatta el magát, amit az sem igazol, hogy választási kampányban tette!” – mondta a maszol.ro-nak Pataki Csaba szenátor, a Szatmár megyei RMDSZ elnöke. Nagy Szabolcs lapunknak csak annyit mondott: „majd kiderül”, hogy a PSD lépésének mi lesz a következménye.

Kapcsolódók

Kimaradt?