Nelu Tătaru: az egészségügyi rendszer teljes egészében beteg

A korházak 80 százalékának, beleértve a bukarestieket is, nem megfelelő a menedzsmentje – jelentette ki kedd este, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) által szervezett szakkonferencián Nelu Tătaru egészségügyi miniszter. Arról is beszélt, hogy a járvány megmutatta: az egészségügyi rendszer teljes egészében beteg.

A szaktárca vezetője szerint „új alapokra kell helyezni” a családorvosi hálózatot. Úgy véli, az az egyik oka a jelen helyzet kialakulásának, hogy a megyei egészségügyi igazgatóságok „demotiváltak”.

Továbbá úgy véli, a koronavírus-világjárvány „megmutatta a valóságot”: az egészségügyi rendszer teljes egészében beteg. „Úgy gondolom, hogy a járvány mindenki szemét kinyitotta, alábbhagyott az orvosi területen tapasztalható büszkeségünk, kénytelenek voltunk menet közben alkalmazkodni a tényálláshoz. Remélem, hogy az előttünk álló pokoli hónap képessé tesz bennünket arra, hogy kezelni tudjuk a kialakult állapotot” – mondta.

Rámutatott, „ismertük, de nem ismertük el” az egészségügy valós helyzetét, szerinte egy „korrekt törvénnyel” meg lehetne valósítani a „valódi egészségügyi reformot”.

(Címlapi illusztráció forrása: MTI)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?