Tătaru: 43 településen online kezdődik a tanítás

Az iskolakezdés és a helyhatósági választások miatt nehéz hónap következik, arra lehet számítani, hogy – ha mindenki betartja az óvintézkedéseket – a járványgörbe október közepe után kezd csökkenni – jelentette ki közszolgálati televízió hétfő késő esti műsorában Nelu Tătaru egészségügyi miniszter.

A tárcavezető elmondta: jelenleg 43 olyan település van, ahol a fertőzöttségi arány 3 ezrelék fölött van, ezekben online kezdődik az oktatás. 14 olyan település van, ahol a fertőzöttségi arány 1 és 3 ezrelék között van, ezekben vegyes oktatás lesz. 2728 településen a fertőzöttségi arány 1 ezrelék alatt van, itt a gyerekek az osztályokban kezdik az iskolát, betartva a kötelező a fizikai távolságtartás és a higiénia szabályait.

Ismertette, amennyiben egy osztályban egy gyerek koronavírustesztje pozitív lesz, a gyereket elkülönítik, és az osztály 14 napra karanténba vonul. Ha egy iskolában három különböző osztályban egy-egy gyerek tesztje pozitív lesz, az iskolát 14 napra bezárják.

Az egészségügyi miniszter elmondta: szeptember közepén megérkeznek az első szállítmányok a tárca által rendelt hárommillió grippe elleni oltásból. Tătaru arra számít, hogy miután sokan arra panaszkodnak, hogy a koronavírus ellen nincs védőoltás, beoltatják magukat az influenza ellen meglévő vakcinával.

(Címlapfotó forrása: Agerpres)

Kapcsolódók

Kimaradt?