Húsz év után új városrendezési terve lesz Segesvárnak

A segesvári önkormányzat vissza nem térítendő kormánytámogatásnak köszönhetően új általános városrendezési tervet készít elő húsz év után.

Az 1,1 millió lejes projektnek köszönhetően az 1999 óta nem változtatott, de érvényességét számtalanszor meghosszabbított általános városrendezési terv újulhat meg. A régi dokumentumban foglaltak már nem feleltek meg a mai igényeknek.

Az új városrendezési terv közép és hosszú távú projekteket tartalmaz, többek között külön zónákra osztja a várost, illetve átfogó felújítási terveket is tartalmaz. A dokumentumban kitérnek az úthálózat modernizálásnak részleteire, az víz- és szennyvízhálózat javítására és bővítésére, valamint a gázvezeték-hálózat fejlesztésére.

Ovidiu Mălăncrăvean polgármester nyilatkozata értelmében a város számára most már életbevágóan fontos volt az új városrendezési terv elfogadása, amelynek elkészítése 2018-ban kezdődött, a műszaki bizottság alaptanulmányait jóváhagyták, idénre készült el a teljes tervezet.

„Az általános városrendezési terv léte az első lépcső, amelyet figyelembe kell venni, amikor bármilyen építkezéssel kapcsolatos tervet elkészítenek és jóváhagynak. Ez a legfontosabb városfejlesztéssel kapcsolatos eszköz, ezért az elfogadása elsőbbséget élvezett” – mutatott rá a városvezető.

(Címlapkép forrása: worldheritage.routes.travel)

Kapcsolódók

Kimaradt?