A PSD nem tágít, hétfőn benyújtja a bizalmatlansági indítványt

A hétfői nap folyamán benyújtja a Ludovic Orban vezette nemzeti liberális párti (PNL) kabinet ellen a bizalmatlansági indítványt a Szociáldemokrata Párt (PSD) – erősítette meg vasárnap este Marcel Ciolacu, a PSD ügyvivő elnöke.

Az Antena 3 műsorába telefonon bejelentkező Ciolacu azt mondta, az indítvány 22-24, és , A PNL-kormány – a pandémiától az állandósult pandémia-jelenségig. Dagad a PNL-ügyfelek zsebe, üres a románoké címet viseli.

„A párt az éjszaka folyamán befejezi a szöveget, és hétfőn, ígéretünk szerint benyújtjuk a parlamentbe. 202 törvényhozó írta alá, a PSD teljes frakciója” – fejtette ki. A PSD ügyvivő elnöke rámutatott, minden parlamenti párttal folytatnak tárgyalásokat a bizalmatlansági indítvány támogatása érdekében, és úgy vélte, hogy miután azt felolvassák a parlamentben, „nem lesz olyan felelős politikai erő, amely ne szavazná meg azt”.

Ciolacu szerint a koronavírus-járvány kezelésében tapasztalt káoszt, a kormány hiteltelenségét, a gazdasági katasztrófát, a nyugdíjak, gyermekpénz és újabban a tanári fizetések emelését előíró törvények semmibe vételét, a kórházak bezárását, az életszínvonal csökkenését és „a románok kizsebelését” mind „felrótták” a kormánynak. A pártelnök hozzáfűzte: „ennek a kormánynak azonnal távoznia kell”, és a bizalmatlansági indítvány elfogadását követően a PSD miniszterelnök-javaslattal megy az államelnök elé.

Kapcsolódók

Kimaradt?