Kulcsár-Terza: „Mentálisan és lelkileg akarják megtörni Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt”

Újból bebizonyosodott, hogy gazemberországban élünk, ahol a tolvajok és a bűnözők szabadon futkoshatnak, miközben a „háttérszervezeteknek” köszönhetően vannak, akik börtönben ülnek csak azért, mert magyarok – jelentette ki keddi sepsiszentgyörgyi sajtótájékoztatóján Kulcsár-Terza József parlamenti képviselő.

A terrorváddal öt évre börtönbe zárt Beke István és Szőcs Zoltán ügyével kapcsolatos sajtóbeszélgetést követően a parlamenti képviselő a Maszolnak kifejtette, hogy hétfőn ismét rossz, sőt „felháborító” döntések születtek a két kézdivásárhelyi férfi ügyében, akik előzetes szabadlábra helyezésük reményében folyamodtak a brassói bírósághoz, illetve törvényszékhez.

Amint azt korábban megírtuk, a brassói törvényszék döntése értelmében Beke István legkorábban november 25-én kérheti újra feltételes szabadlábra helyezését jó magaviselet miatt, míg Szőcs Zoltán ügyében a kedvező bírósági ítéletet hétfőn megfellebbezte az ügyészség, így az ő ügye is a törvényszéken folytatódik.

Amint Kulcsár-Terza József kifejtette: mindketten példás magaviseletükkel, a különböző, börtönben szervezett programokon való önkéntes részvétellel – amelyekért még kitüntetéseket is kaptak –, valamint munkavállalással érdemelték ki az előre hozott szabadulást, Beke esetében mégsem látták elegendőnek mindezt.

„Nekem, mint parlamenti képviselőnek szabad bejárásom van a börtönbe, és a legutóbbi alkalommal meg is kérdeztem a feketehalmi börtön igazgatóját, hogy mégis mit értenek rendkívüli magaviselet alatt, amit nem teljesített Beke. Nem adott egyértelmű választ. Nyilvánvaló, hogy az árnyékszervezetek beleszólnak abba, hogy kit tartanak bűnösnek és kit nem” – fejezte ki felháborodását Kulcsár-Terza, aki szerint a végső cél, hogy mind lelkileg, mind mentálisan megtörjék a két férfit.

„Nem kell bűncselekményt elkövess ahhoz, hogy terroristának nyilvánítsanak, elegendő az, ha magyar ügyet képviselsz ott, ahol a törvények és az igazságszolgáltatás egy vicc” – vélte a politikus. Rámutatott: sajnálatosnak tartja, hogy az ügy kezdetén nem volt teljes a magyar politikai összefogás a két férfi ügyében.  

Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt a romániai szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) állította bíróság elé, mert lehallgatott beszélgetéseikből és a Beke István lakásán talált petárdákból a román hatóságok arra következtettek, hogy házi készítésű bombát akartak robbantani Kézdivásárhely főterén 2015-ben, a december elsejei nemzeti ünnepre szervezett katonai parádén.

Letartóztatásuk után hetekig tüntettek Kézdivásárhelyen. Jogerős elítélésük után több rendkívüli perújítási kérelmet nyújtottak be, de ezek mindegyikét elutasították a bíróságok.

(Címlapkép forrása: MTI)

Kapcsolódók

Kimaradt?