Digitális rendszerrel segítené a román érettségire való felkészülést Hargita Megye Tanácsa

Oktatástámogató rendszerrel segíti Hargita Megye Tanácsa az érettségire való felkészülést, elsősorban román nyelv és irodalomból. Keddtől várják az érdeklődők jelentkezését, az első jelentkezőknek ingyenesen biztosítják a hozzáférést. Olyan osztályközösségek jelentkezését várják, ahonnan legalább tíz diák részt vesz a programban.

Az elmúlt évek érettségi eredményeit vizsgáló felmérések szerint a Hargita megyei diákok nagy százaléka elsősorban román nyelv és irodalomból nem éri el az átmenő szintet az érettségi vizsgákon. Ez nagyban befolyásolja a diákok összesített eredményét is – áll Hargita Megye Tanácsának közleményében. 

A sikertelen érettségi vizsgák kiküszöbölése érdekében Hargita Megye Tanácsa az iskolaigazgatók és tanárok részére ajánlja a classY Edu digitális oktatástámogató rendszert. „A digitális oktató rendszer könnyen kezelhető a felhasználók számára, személyre szabott tanulási élményt, egyéni tanulási útvonalat biztosít a tanulóknak, a tanároknak pedig megoldásokat nyújt egyéni óratervek, tanfolyamtervek létrehozására, egységes keretrendszerben biztosít hozzáférést a digitális tartalmakhoz” – részletezték a rendszer előnyeit.

„Célunk, hogy a digitális oktatástámogató rendszer által segítsük a tanárok munkáját és a diákok felkészülését, elsősorban román nyelv és irodalomból, annak érdekében, hogy javítsuk a Hargita megyei diákok körében az érettségi és a pótérettségi vizsgákon az átmenési arányt. Román nyelv és irodalomból 36 kidolgozott digitális tétel áll a tanulók, tanárok rendelkezésére. Osztályok jelentkezését várjuk a programra, feltétel, hogy az osztályból legalább tíz diák részt vegyen. Éljenek a lehetőséggel!” – mondta a program kapcsán Borboly Csaba.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?