Munkafüzet készült a VIII. osztályosoknak a kisérettségire való felkészüléshez

Elsősorban az online oktatásból kimaradt VIII. osztályosoknak szerkesztettek munkafüzetet Hargita Megye Tanácsa kezdeményezésére és támogatásával, Hargita Megye Tanfelügyelősége szakmai koordinálásával és Kovászna Megye Tanfelügyelősége partnerségével. Az országos értékelésre való felkészüléshez kiadott oktatási eszköz első kiadásából 500 darabot nyomtattak, közel 6000 lej értékben. Az első példányokat a múlt héten adták át gyimesi családoknak.

„Fontosnak tartjuk, hogy a diákok folytatni tudják a felkészülést és a tanulmányaikat a jelenlegi helyzetben is. Ezekben a hetekben egy olyan digitalizációs programon dolgozunk, amely biztosítja a vidéki környezetben élő vagy hátrányos helyzetben levő diákoknak a szükséges támogatást tanulmányaik folytatására. Fontos, hogy mindenki kapjon lehetőséget itthon. Köszönjük a tanfelügyelőségnek a szakmai segítséget, a Hargita Megye Tanácsa tagságával és fenntartásával működő Hargita Megyéért Egyesület együttműködését, az egyesület finanszírozta a tagdíjból a munkafüzetek nyomtatását” – mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

„A célunk azt volt a koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzetben, hogy segítsük a diákokat a tanulásban, erre irányult a SuliTV is. A munkafüzet célja pedig az, hogy támogassuk a tanulásban azokat a diákokat is, akiknek nincs, vagy nehezen elérhető az internet, összekapcsolva őket a pedagógusokkal. A munkafüzet anyaga elérhető lesz a tanfelügyelőség honlapján is” – számolt be Ferencz Salamon Alpár megyei tanácsos, a projekt ötletgazdája és koordinátora.

A magyar nyelv és irodalom rész összeállítását Bogács Nóra Ágnes tanár irányította, aki a munkafüzetet bemutató sajtótájékoztatón elmondta: konkrét szövegeken keresztül mutatják be a nyelvi sajátosságokat. Minden fejezet gyakorló résszel zárul, a feladatok különböző nehézségűek. A matematika anyagot összefoglaló részben is az elméleti tartalmakat a gyakorló feladatok követik, számolt be Hodgyai László matematika szakos tanár. A román nyelv és irodalom anyag szakmai irányításáért Bartolf Hedwig szakfelügyelő, tankönyvíró felelt.

A kötet bemutatását követően négy családnak adták át a munkafüzetek első példányait a Gyimesközéplok községhez tartozó Hidegségben. "Nagy örömünkre szolgál, hogy elérkezett Gyimes-völgyébe is az a segítség, amit a megyei tanács eszközölt azoknak a diákoknak a megsegítésére, akiknek semmilyen informatikai eszköz nem áll rendelkezésükre" – fogalmazott Jávárdi-patakán az átadáskor Rácz Árpád megyei tanácsos, iskolaigazgató. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?