banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Nem kér többet az egészségügyi miniszter Adrian Streinu Cercel tanácsaiból

Leváltották az egészségügyi minisztérium döntéseit előkészítő különleges tudományos bizottság éléről Adrian Streinu Cercelt. A 65 éves infektológus szakorvos azonban a Bukaresti Matei Balș Járványtani Intézet igazgatója marad.

A döntést Nelu Tătaru egészségügyi miniszter jelentette be csütörtökön. Előzménye, hogy Adrian Streinu Cercel korábban azt javasolta: a koronavírussal való megfertőződésük megelőzése érdekében a 65 évnél idősebb személyeket távolítsák el családjuk köréből, például szállodákba helyezzék őket karanténba.

Mind a kormány, mind az egészségügyi miniszter határozottan elutasította a javaslatot, Klaus Johannis államfő keddi beszédében pedig egyenesen aberrációnak nevezte Adrian Streinu Cercel elképzeléseit. "Nem értettünk egyet javaslataival. Az a döntés született, hogy távozik a bizottság éléről" – indokolta az orvos leváltását Nelu Tătaru.

A különleges tudományos bizottságot a koronavírus-járvány kirobbanásakor hozták létre az egészségügyi minisztérium. Élére Adrian Streinu Cercel került. A testület feladata a járványügyi intézkedések szakmai megalapozása.

banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_LsIDgb8C_webbanner_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?