Siralmas állapotok a vasútállomásokon: a CFR megfellebbezi a bírságokat

A román állami vasúttársaság (CFR) intézkedni fog annak érdekében, hogy elhárítsa a vasútállomásokon észlelt hiányosságokat - közölte az intézmény, miután az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság (ANPC) 578 ezer lej értékben rótt ki bírságot a CFR személyszállító és infrastruktúra-karbantartással foglalkozó részlegére a vasútállomásokon észlelt hiányosságok és a szállítási körülmények miatt.

A CFR közölte, a fogyasztóvédők február 6-7-én végeztek ellenőrzéseket, majd számos bírságot és figyelmeztetést róttak ki. A vasúttársaság nyolc regionális központja intézkedik az illetékességébe tartozó területeken tapasztalt gondok mielőbbi elhárítása érdekében, és fel fogja szólítani a területein működő kereskedelmi cégeket is a jelzett hibák orvoslására. Mindemellett keresik a fellebbezési lehetőségeket is - teszi hozzá a közlemény.

Az ANPC vezetője, Paul Anghel kedden közölte, hogy a Román Vasúttársaság személyszállító és infrastruktúra-karbantartással foglalkozó részlege összesen 69 bírságot és 36 figyelmeztetést is kapott. A fogyasztóvédelem igazgatója azt mondta, az elmúlt év folyamán csak Bukarestben több mint 100 panasz érkezett az ANPC-hez a vasúti személyszállítással és a fővárosi vasútállomásokon uralkodó állapotokkal kapcsolatban. A legtöbben a szerelvények késése és a jegyárváltozások miatt tettek panaszt.

"A román fogyasztó nem a higiéniai körülményeket rója fel elsősorban, inkább a késések, a jegyárváltozások, a törölt járatok vagy a szerelvények sebessége miatt nyújt be panaszt. A vasútállomások kapcsán általában a közélelmezést érintő panaszok érkeznek" - tette hozzá Paul Anghel. A legsúlyosabb problémákat a Mehedinţi, a Călăraşi, a Giurgiu és a Ialomiţa megyei állomásoknál észlelték, ugyanakkor a Fehér, a Szeben és a Bihar megyei vasútállomások vannak a legjobb állapotban - állapították meg.

Kapcsolódók

Kimaradt?