Egy PNL-s megyei tanácsos lett Hargita megye új prefektusa

Ion Procát, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) megyei önkormányzati képviselőjét nevezte ki ideiglenesen Hargita megye prefektusává szerdai ülésén a kormány - írta a Krónika.

Az olasz-francia szakos tanári végzettségű, 63 éves Proca 2012 óta Hargita megyei önkormányzati képviselő a Nemzeti Liberális Párt (PNL) színeiben, de 1996 és 2000 között csíkszeredai önkormányzati képviselőként is tevékenykedett. Ion Proca korábban pedagógusként is dolgozott, majd tíz évig a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóságot vezette, és a magánszférában is vállalt munkát.

Hargita megye korábbi prefektusa, Jean Adrian Andrei menesztését novemberben kezdeményezte a belügyminiszter, miután úgy ítélte meg, hogy a mulasztása miatt agonizált közel húsz órán át a Parajd és Szováta közötti országúton egy november 16-án elgázolt, súlyosan megsérült medve.

A kormány szerdai ülésén ideiglenesen Bákó megye alprefektusává nevezte ki Maricica-Luminita Cosát, Bákó megye korábbi prefektusát, akit az erdélyi magyar sajtó felelősnek tekint az úzvölgyi katonatemető körüli konfliktus elmérgesedéséért.

A kormány hétfőn iktatta be Kovászna megye új prefektusát, Iulian-Constantin Todort, akit a kormányt parlamentben támogató Népi Mozgalom Párt (PMP) jelölt a tisztségre. Todor korábban adóhivatali tisztviselőként dolgozott, 2015 óta pedig a kincstár Kovászna megyei kirendeltségét vezette.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?