Szakadékba zuhant cseh turistát mentettek meg a hegyimentők

A nagybányai sürgősségi kórházban kezelnek egy cseh turistát, akit a vasárnapról hétfőre virradó éjszaka mentettek ki egy szakadékból, Máramaros megye hegyvidékén, tájékoztattak a kórház képviselői.

Az említett források szerint a cseh motorbiciklis egy off-road pálya megtétele közben zuhant szakadékba, és több sérülést, közöttük koponyasérülést szenvedett.

Dan Benga, a Máramaros megyei hegyimentő-szolgálat igazgatója az Agerpres hírügynökségnek elmondta, a cseh motoros körülbelül 60 méter magasról zuhant be a szakadékba, és a gyorsaságnak köszönhetően tudták megmenteni, mert a SMURD-helikopternek köszönhetően, amely a helyszínre szállította a mentőcsapatot, még napvilágnál elkezdhették a mentési munkálatokat.

„Versenyfutást futottunk az idővel attól kezdve, hogy megkaptuk a riasztást és a koordinátákat. A SMURD-helikopterrel volt szerencsénk, amely még napvilágnál a baleset helyszínére szállította a mentőcsapatot. (...) Az áldozat szakadékból való kihozatala kissé nehezebb volt, előbb felmérték az állapotát és stabilizálták, utána hozták fel a szakadékból. Elég bonyolult volt, mert mindez már az éjszaka folyamán zajlott” – mondta Dan Benga.

A hegyimentő szerint a férfit, aki eszméleténél volt, a nagybányai sürgősségi kórházba szállították mentőautóval. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?