Megverselte a rendőrségi szóvivő a Hargita megyében történt balesetet

Egy epigrammával vezette fel a Hargita megyei rendőrség szóvivője szerdán egy előző nap történt balesetről szóló közleményét. Nem ez az első eset, hogy Gheorghe Filip rímekbe szedi a híreit.

A rendőrség honlapjára felöltött közlemény szerint kedden egy 70 éves bukaresti sofőr az út martjának ütközött és felborult egy kanyarban az autójával Gyilkostó közelében. A férfinek nem esett baja, az anyósülésen utazó 62 éves felesége pedig enyhe sérüléseket szenvedett.

Ezt a hírt vezette fel Gheorghe Filip egy epigrammával, amelynek fő üzenet az, hogy ebben a korban egy gépkocsivezetőnek illene tudnia, mennyire fontos figyelni az útra.  A szóvivő nem először próbálkozik a bűncselekményekről és balesetekről szóló közlemények „megverselésével”.

Gheorghe Filip korábban a Maszolnak elmondta: az a célja, hogy megpróbálja a humor segítségével felhívni az emberek figyelmét a társadalmi együttélés szabályaira. Felvetésünkre hozzátette: szívesen írna epigrammákat magyarul is, mert Hargita megyét többségében magyarok lakják, ám ez meghaladja a nyelvi képességeit. „Még a románul írt epigrammáim sem a legsikerültebbek” – ismerte el a rendőrtiszt.

Kapcsolódók

Kimaradt?